top of page

Bewuste en onderbewuste blokkades kunnen een rode draad vormen in alles wat je meemaakt in je leven. Bijvoorbeeld doordat je telkens dezelfde thema’s tegenkomt, of het gevoel hebt “vast” te zitten en je er niet uit komt, of blokkeert in je spirituele ontwikkeling of in de vorm van angst en paniek zonder dat je precies kunt benoemen waardoor dit komt.

Een ervaring kan je ook onderbewust hebben opgeslagen. Om maar een voorbeeld te noemen: als kind ben je misschien een keer vreselijk uitgelachen door je klasgenootjes om iets kleins; dit toont zich in je volwassen leven bijvoorbeeld als “je zeer ongemakkelijk voelen in groepen”, zonder dat jij nog bewust weet waar dit vandaan komt.

Sommige blokkades kennen we dus en kunnen we benoemen, anderen zitten “verstopt” in ons onderbewustzijn. Gemene deler is dat je er hier en nu last van hebt, of je nu weet waardoor dit komt of niet.

Er zijn verschillende technieken om blokkades op te lossen. Enkele technieken die bijvoorbeeld trauma’s oplossen, zijn EFT en EMDR. Ga voor acuut en bekend – maar onbehandeld – trauma, ontstaan in het hier en nu, naar je huisarts en/of een gecertificeerde EMDR therapeut. Als je op dit moment onder behandeling bent van een arts of therapeut, of je krijgt andere specialistische hulp, dan moet eerst overlegd worden met de behandelend arts, zodat er geen verschillende trajecten door elkaar lopen.

IAMDR is een methode die door Marjolijn Loderichs (I AM Academy) is ontwikkeld. In een IAMDR sessie worden – in afstemming op de I AM Presence (jouw zuivere Aanwezigheid) –  op zielniveau (de meestal onderbewuste) patronen, ervaringen en overtuigingen op die ten grondslag liggen aan de problemen die je nu ervaart en zetten er positieve, ondersteunende overtuigingen voor in de plaats. Het gebeurt vaak dat de blokkade in no time, binnen één sessie, volledig ontladen wordt. Hierbij is het niet nodig de oorzaak van wat er gebeurd is opnieuw te beleven; we focussen liever op wat jij wél wilt ervaren.

Een IAMDR sessie is geen vervanging voor EMDR therapie. Het wordt niet gedaan als acute trauma interventie. Een IAMDR sessie kan een onderdeel zijn van jouw transpersoonlijk ontwikkelingsproces. Het geeft je een boost in jouw eigen, persoonlijke proces van Zelfrealisatie.

Boek hier je sessie

Hi Désirée ,

Just sitting in my car thinking about how grateful I am for you and the work we are doing together!

I am at peace this year... pure peace! The contrast with recent years past is striking! 

I love this work! In awe of how powerful it is! 
Blessings to You!

Karen, 48

bottom of page