top of page
Het Gabriel Methode gedachtengoed.

De Gabriel Methode is géén dieet. Het is een afvalmethode waarbij je werkt aan de reden waarom het lichaam vet opslaat. Wanneer het lichaam zich veilig voelt, dan slaat het geen vet meer op en kan het dus vet verbranden.De zogenaamde ‘VET-knop’ (Voedselschaarste en Temperatuur-knop) zorgt ervoor dat je lichaam wel of niet vet opslaat voor later. Door middel van vetopslag beschermt het lichaam je tegen allerlei stressfactoren. 
 

Het onderbewuste, primitieve (dierlijke) deel van ons brein vertaalt allerlei emoties, hedendaagse stress en een tekort aan essentiële voedingsstoffen naar voedselschaarste. In de opleiding leer je hoe het lichaam zich veilig kan voelen en er geen schaarste meer wordt ervaren. Vervolgens zal men gemakkelijk, moeiteloos en als vanzelf afvallen omdat het lichaam dit nu eindelijk kan toelaten. Kortom, de VET-knop staat dan UIT en er mag vet verbrand worden.
 

Staat je VET-knop AAN, dan wordt je als vanzelf dikker. Je krijgt meer trek in zwaar en koolhydraatrijk eten, weerstand op sporten en beweging en negatieve gedachten over jezelf, vooral na de zoveelste lijn poging. Voor iedereen is dit proces anders, maar het effect is hetzelfde: overtollig gewicht! Als je wilt afvallen terwijl de ‘VET’ knop AAN staat, kost dat enorm veel moeite en is dat op lange termijn niet vol te houden. Dat is de hoofdreden dat diëten en lijnen niet werkt.


Hoe werkt de Gabriel Methode, afvallen zonder dieet?

  • De cliënt gaat niet op dieet maar begint met het toevoegen van gezonde voeding met een hoge voedingswaarde. Om de spijsvertering en de opname van essentiële voedingsstoffen te bevorderen, voegt men indien gewenst supplementen toe. Denk hierbij aan plantaardige Omega 3, goede eiwitten, goede vetten.
     

  • De GM-coach begeleidt de cliënt bij het oplossen van de emotionele en mentale redenen ACHTER het overgewicht.

 

  • De GM-coach motiveert de cliënt om zichzelf de tijd te geven om te veranderen. Tijd is essentieel bij de Gabriel Methode, aangezien de aanloop langer duurt dan bij doorsnee afval methoden. Daartegenover staat dat de resultaten ook veel langer aanhouden (blijvend) dan bij standaard diëten en lijn programma's.

 

De Gabriel Methode is geen ‘verlies 20 kg in 20 dagen’ dieet maar een "los het probleem van overgewicht voor altijd op" methode! Het heeft niets te maken met lijnen, diëten of sporten. Het succes van de methode ligt in het gaan samenwerken met het lichaam en de geest. De Gabriel Methode vertrekt van het uitgangspunt dat een ieder al volmaakt en heel is en leert de client dat weer te herkennen. Zodat het lichaam in rust weer kan terugkeren naar die volmaakte staat.

Op een meer praktisch niveau geven we de cliënt instrumenten om dit toe te laten.  Door gebruik te maken van de eigen (interne) hulpbronnen van de cliënt worden emotionele of mentale oorzaken achter het overgewicht opgelost. Als gevolg neemt het lichaam haar natuurlijke gewicht aan zonder dat men een streng dieet hoeft te volgen of excessief hoeft te lijnen. De focus ligt dus op eenwording, heelheid, innerlijke rust, vrijheid, blijdschap. Als gevolg gaat men vanzelf de juiste dingen eten en behoeften veranderen; als vanzelf, alsof het nooit anders is geweest. En dat is ook de enige manier waarop een verandering in het leef- en eetpatroon blijvend kan zijn. Niet opgelegd van buitenaf maar een keuze die men vanuit zichzelf maakt. 

 .

De Gabriel Methode, afvallen zonder dieet, is door iedereen te volgen, jong en oud, man en vrouw, veel en weinig overgewicht en ondergewicht.  Aangezien de methode gebaseerd is op gezonde, natuurlijke voeding zijn hier geen bijzondere risico's aan verbonden.

Resultaten verschillen per persoon en zijn afhankelijk van de individuele aanpak.

De Gabriel Methode, afvallen zonder dieet, is niet bedoeld om ziektes en aandoeningen te genezen of te voorkomen.

bottom of page