top of page

Recepten & tips

Tip van coach Marjolijn

Tip van coach Joyce

 

 

Hartcoherentie 

 

Afvallen door ademhaling

 

De lichamelijke effecten van stress kun je o.a. snel en effectief verminderen door de volgende ademhalingsoefening:

 • Focus jezelf op je hart

 • Adem rustig 4/5 seconden in door je NEUS in en uit.

 • Stel jezelf op je eigen manier voor dat de lucht door je hart naar binnen gaat en door het midden van je borstbeen naar buiten

 • Doe dit een tijdje rustig en geconcentreerd

 • Laat nu een herinnering omhoog komen van een moment dat je je heel goed/gelukkig/blij voelde

 • Adem dit gevoel mee naar buiten en mee naar binnen terwijl je de focus op het hart houdt

 • Blijf je concentreren op het gevoel, de ademhaling en het hart

 • Doe dit tenminste 10 minuten
   

Er is speciale software te koop dat zichtbaar maakt wat nou precies het effect is van deze ademhaling. Uit onderzoek is gebleken dat deze ademhaling het autonome zenuwstelsel direct in balans brengt. Hierdoor worden de effecten van stress gereduceerd en krijgt het primitieve brein het signaal: 'veilig'. Wanneer jouw VET-knop aanstaat, is dit dus een krachtige  oefening om te helpen de VET-knop uit te zetten (naast het oplossen van de onderbewuste redenen WAAROM die VET-knop aanstaat).

Kleine stapjes!

chill, take it slow!

 

 

 

Wil je GM gaan toepassen in jouw dagelijks leven? Zorg er dan voor dat je het rustig opbouwt. Als je teveel van jezelf verlangt, brand je je enthousiasme misschien te snel op. Wat kun jij NU doen binnen het kader van jouw mogelijkheden? En HOE hou je dit vol op een duurzame manier? 

 

Jon deed elke dag tenminste drie dingen:

 • Hij zorgde ervoor dat hij de juiste voeding binnen kreeg,

 • Hij luisterde naar de visualisaties

 • Hij deed iets aan de onderbewuste emotionele of mentale redenen waardoor zijn lichaam vet opsloeg.
   

Zorg er dus voor dat je het simpel en overzichtelijk houdt!

POTJE TAPPEN...?

Accepteer jezelf zoals je NU bent!

 

Een hele belangrijke stap wanneer je begint met GM is om te jezelf te accepteren zoals je NU bent. Makkelijker gezegd, dan gedaan denk je misschien. Maar gelukkig kun je een zeer effectieve methode toepassen die je hierbij kan helpen namelijk EFT oftewel 'Emotional Freedom Technique'. Een geweldige manier om snel beperkende overtuigingen om te zetten. Doe lekker mee en merk hoe EFT jou kan helpen!

 

Zin om er meer over te weten? Klik hier

STOP IT!..

Denk jezelf vrij.......
 

Er zijn tegenwoordig geweldige tools die je kunnen helpen jouw denken te veranderen. Hiervoor hoef je geen ingewikkelde therapie te volgen of in diepe meditatie te gaan. 

 

Als je gaat kijken wat 'denken' nou eigenlijk ís, kom je er al snel achter dat je er geen controle over lijkt te hebben. 'Denken' gebeurt punt. Je kunt niet voorspellen wat je wanneer voor hoe lang denkt. Het is een volautomatisch proces dat buiten jouw bewuste wil omgaat. Vergelijk het - als je wilt - met een computer waarop software is geïnstalleerd. Datgene wat je in je hoofd 'hoort' als een gedachte, komt van die software vandaan. 

 

Merk je op dat jouw gedachten eigenlijk helemaal niet zo leuk zijn? Sterker nog, ze breken je af en ontmoedigen je? Stop ermee! Je kunt NU leren om elke gedachte te stoppen en de oorzaak ervan te 'vernietigen'. Spreekt het je aan, klik hier en leer zelf hoe je dit doet. 

"

"

Verandering lijkt moeilijk, maar tegenwoordig wordt het ons wel erg gemakkelijk gemaakt! Er zijn veel tools die je kunnen helpen te veranderen. Makkelijk en snel. Het enige wat je hoeft te doen, is er voor open te staan en ze toe te passen....

 

Coach Marjolijn

"

Geen tijd kan altijd een zeer goed argument lijken om niet te veranderen. Maak die tijd gewoon! Jij bepaalt en niemand anders!

 

Coach Désirée

"

"

Slaap is ontzettend belangrijk voor het lichaam. Als je niet kunt slapen, ga je dan niet verzetten tegen het niet kunnen slapen. Accepteer het, doe een korte visualisatie en val gewoon weer lekker in slaap!

                            

                           Coach Joyce

"

"

"

Soms heeft iemand de moed opgegeven. En zelfs dan is het mogelijk om toch weer beweging te krijgen! Geef dus nooit op. Er is altijd een weg.

 

coach Kathleen

"

"

Wil je weten 'waar je naartoe gaat'?

Kijk dan naar jouw gedachten. Dat wat je gelooft, wordt jouw werkelijkheid. 

 

coach Erik

The Law of Attraction

 

Sommige dingen hadden we moeten leren toen we klein waren. Dan waren ze nu 'normaal' geweest en zouden we niet zoveel weerstand tegen komen op bepaalde dingen.

 

Eén van die dingen is ongetwijfeld 'the Law of Attraction'. Een 'wet' die altijd werkzaam is, ook als je er niet in gelooft. Net zoals de Wet van de Zwaartekracht. Je 'valt' niet ineens omhoog als je daar niet in gelooft.

 

'The Law of Attraction' zegt simpelweg: Datgene waarop je je focust, trek je aan. Dit wordt heel belangrijk om je te realiseren wanneer je GM doet!

Want als jouw focus erop ligt dat je jouw lichaam lelijk, inadequaat en niet goed vindt, dan lukt het je waarschijnlijk niet om af te vallen. Waarom? Je uitgangspunt klopt niet. De focus ligt op wat je NIET wilt. Leer dus formuleren wat je WEL verlangt en leer hoe je hier consequent positieve aandacht aan kunt geven. 

 

Wat zou dan wel een goede focus zijn? Bijvoorbeeld: Ik kies ervoor om een gezond en sterk lichaam te hebben zodat ik op een prettige manier ouder kan worden. Voel je het verschil? Deze focus is positief en ondersteunend in plaats van afbrekend en destructief. 

 

Meer weten? Kom dan naar onze GM en the Law of Attraction workshop op vrijdag 18 april. 

Meer informatie vind je hier.

Go Green!

We love green...
 

Wil je jouw lichaam blij maken? Begin dan met het toevoegen van groen! Een supermakkelijke manier om meer groenten aan jouw dagelijkse menu toe te voegen.

 

Kijk of het je lukt om jouw groenten te kopen in de biologische winkel of markt. Hoe verser jouw groenten, hoe meer 'levenskracht' ze bevatten. En dat groenten zonder pesticiden gezonder zijn dan mét behoeft geen betoog denken we. 

 

Mocht je niet in staat zijn om bio te kopen, gooi dan snel kokend water of de groenten die je wilt gebruiken. Dit haalt de pesticiden die op de buitenkant zit weg.

"

Het is nooit te laat om te veranderen. Soms kunnen hele kleine dingen je al een heel eind op weg helpen. 

 

Coach Monic

"

bottom of page